Aktuelt

 • 04.03.2020
  Boligservice gir økt trygghet for ditt hjem

  Insula Energikompetanse tilbyr helhetlig boligservice, en tjeneste som gjør det enklere å opprettholde verdien på din leilighet eller ditt hus. Med grundig vurdering og service sørger vi for at boligen holder god nok standard, og ikke faller i verdi på grunn av uforutsette skader eller feil som enkelt kunne blitt unngått med litt ettersyn.

  Les mer
 • 04.03.2020
  Energimerking – en indikasjon på energieffektivitet

  Energimerking er et system for å klassifisere energieffektivitet og -forbruk i en bygning eller bolig. Energimerking av boliger er lovpålagt i Norge, og er en viktig del av informasjonen som skal overgis om en bolig skal selges eller leies ut.

  Les mer
 • Energiberegninger på skjerm
  03.03.2020
  Energiberegninger gir oversikt over lønnsomhet og kostnader

  Insula Energikompetanse utfører detaljerte energiberegninger eller lønnsomhetsberegninger. Dette legger grunnlag for anbefalte tiltak og forbedringer for å spare energi og redusere varmetap i din bolig.

  Les mer
 • Byggtermografi av bolig
  02.03.2020
  Byggtermografi – avdekker behov for forbedringer

  Byggtermografi er en målemetode som gjør det enklere å avdekke varmetap i en bolig. Ved å benytte byggtermografi kan man få et detaljert overblikk over en bygnings evne til å isolere varme og energi, samt avdekke hvor det eventuelt er rom for forbedringer på grunn av energilekkasjer.

  Les mer
 • 28.02.2020
  Energirådgivning – veien til en effektiv og sparsom bolig

  Insula Energikompetanse leverer grundig og serviceinnstilt energirådgivning. Vi utfører analyser og vurderinger av privatboliger og bygninger, og gir råd om effektive tiltak for å optimalisere ditt energibruk. Dette gir deg en mer komfortabel, miljøvennlig og verdifull bolig.

  Les mer
 • 21.02.2020
  Energibesparende tiltak: bra for deg og miljøet

  Det kreves stadig høyere energiproduksjon for å dekke energibehovet i Norge. Et alternativ er å ruste opp kraftverk og linjenett, slik at vi øker produksjonen av energi.

  Les mer
 • Ønsker du lavere strømregning?
  12.12.2019
  Ønsker du lavere strømregning?

  Er du lei av dyre strømregninger? Og usikker på hvor du skal begynne? Fortvil ikke, det finnes gode løsninger for å redusere strømkostnadene dine!

  Les mer
 • Spare penger på strøm
  12.12.2019
  Tips på hvordan du kan spare penger på strøm

  Ettersom strømprisene bare ser ut til å øke ettersom tiden går, er stadig nordmenn på utkikk etter metoder og tips på hvordan de kan spare penger på dyr strøm. Det er mange årsaker til at enkelte boliger bruker mer strøm enn andre. Erfaringsmessig har isolasjon, valg av oppvarmingskilder og andre tekniske løsninger stor innvirkning på strømkostnadene.

  Les mer
 • Energikarakter
  12.12.2019
  Hva er energikarakter?

  Energikarakteren sier noe om hvorvidt boligen eller bygget er energieffektiv ved normalt bruk. Desto bedre karakteren er, desto enklere er det å holde kontroll på temperaturen og samtidig hjelpe deg med å holde energikostnadene i sjakk.

  Les mer
 • 12.12.2019
  Mange fordeler med energisparing

  Statistisk sett står bygningsmassen for 40% av det samlede energiforbruket her til lands, og fordeles ut fra boliger (55%), fritidsbygg (17%) og resterende bygg (28%). Med en statistikk som viser slike tall, viser den også at potensialet for energisparing er enormt.

  Les mer
 • 12.12.2019
  Er boligen din energieffektiv?

  Dersom du er usikker på energieffektiviteten til boligen din, kan du enkelt få svar ved hjelp av en energiattest. En energiattest (energimerking) består av to primære karakterer; Energikarakteren og Oppvarmingskarakteren. Disse forteller alt om hvor energieffektiv boligen din faktisk er.

  Les mer
 • 12.12.2019
  Isolasjonskontroll - Viktig å følge kravene

  Selv om bygg- og anleggsbransjen er i kontinuerlig utvikling i både redskaper og utførelse, avdekkes det fortsatt mange feil og mangler i våre isolasjonskontroller. Teknisk sett er det store mangler i arbeidet med å montere isolasjonsmaterialene som forutsatt etter kravene som stilles.

  Les mer
 • 12.12.2019
  Energimerking for innehavere av bygg

  Er du innehaver av et eller flere bygg? Er du bevisst på energiforbruket? Da er det på tide å skaffe deg en energiattest ved hjelp av energimerking av bygget!

  Les mer
 • Energiattest og Energimerke bolig
  12.12.2019
  Energimerking (Energiattest) - gjør boligen mer energieffektiv

  De siste årene har stadig flere nordmenn blitt mer bevisste på at boligen må være energieffektiv for å få optimal utnyttelse av bokomforten. Samtidig spiller fordeler som lavere energikostnader, høyere salgsverdi og mindre miljøbelastning, en stor rolle for den miljøbevisste.

  Les mer
 • Insula Energikompetanse logo
  15.10.2019
  Vi har fått ny nettside

  Da har vi lansert vår profil og vår nye nettside. Vi er svært stolte og fornøyd med å ha modernisert vårt utrykk og håper selvsagt også du liker det du ser!

  Les mer