Hva inneholder en energiattest?

Energiattesten skal inneholde;

  • Energikarakteren
  • Oppvarmingskarakteren

Energikarakter

Energikarakteren går fra A (som er best) til G (som er svakest). Altså A, B, C, D, E, F, G. 7 ulike karakterer. Energikarakteren er et resultat av beregnet levert energi til boligen eller bygningen ved normal bruk. Levert energi pr m2 oppvarmet BRA (kWh/m2)

  • A: Lavere enn eller lik 95 +800/A
  • B: Lavere enn eller lik 120 + 1600/A
  • C: Lavere enn eller lik 145 + 2500/A
  • D: Lavere enn eller lik 175 + 4100/A
  • E: Lavere enn eller lik 205 + 5800/A
  • G: Ingen grense

Oppvarmingskarakter

Oppvarmingskarakteren går fra Grønt (som er best) til Rødt (som er svakest). Fargene Grønt, Lysgrønt, Gul, Orange, Rødt. En femdelt rangering. Rangeringen er basert på hvilket oppvarmingssystem som er installert. Andelen av elektrisitet og fossilt brensel må ligge under følgende verdier for å oppnå de ulike fargegraderingene.

 

GrøntVannbåren varme med biokjel og elektrisitet som spisslast og fjernvarme.

30,0%

LysegrøntVannbåren varme med varmepumpe fra berg/grunn/vann, termiske solfangere og elektrisitet som spisslast.

47,5%

GultVannbåren varme med varmepumpe fra berg/grunn/vann, termiske solfangere og elektrisitet som spisslast. Vannbåren oppvarming med pelletskamin og elektrisitet som spisslast. Luft til luft varmepumpe og lukket vedovn, kombinert med direkte elektrisk oppvarming. Termiske solfangere og luft til vann varmepumpe, kombinert med direkte elektrisk oppvarming.

65,0%

OrangeDirekte elektrisk oppvarming og lukket vedovn. Termiske solfangere kombinert med direkte elektrisk oppvarming.

82,5%

RødtLuft til luft varmepumpe kombinert med direkte elektrisk oppvarming. Kun direkte elektrisk oppvarming. Vannbåren oppvarming med oljekjel og elektrisitet som spisslast.

100,0%

Ønsker du å bli kontaktet?

Fyll inn skjema under så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende samtale. Skriv gjerne inn en melding så stiller vi forberedt til det du lurer på eller trenger hjelp med.

hCaptcha